вівторок, 27 лютого 2018 р.


Шановні жінки, мами, бабусі, 
вітаємо вас з наступаючим святом 8 Березня!

Теплий промінь березневий
Розбудив дзвінку весну.
Ароматом квітів перших
День святковий огорнув.
Він вітання наші щирі
Передасть всім дамам милим,
Щоб жили в добрі і мирі
Щоб здійснились їхні мрії,
Щоб коханими були,
Щоб у радості цвіли.

Шановні батьки та педагоги ДНЗ №4

 Пропонуємо Вам 

прийняти участь в анкетуванні

 «Рівень обізнаності громадськості щодо сучасних проявів торгівлі людьми"



 Закон України 

"Про запобігання та протидію домашньому насильству"

Міжнародний день 

безпечного інтернету відзначається 

11 лютого в країнах світу під гаслом 

" Створимо позитивний інтернет разом!"



Ділова гра для педагогів 
"Безпечний інтернет" та 
"Що таке КІБЕРБУЛІНГ"


Новорічні поробки батьків та дітей.



                                                             
Семінар-практикум для педагогів

"Що ви знаєте про СНІД"



1 грудня 
Всесвітній день боротьби зі СНІДом!

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом!

      За більш ніж 30-річну історію хвороби ВІЛ уразив понад 55 млн осіб, з них майже 22 млн дорослих та 4,5 млн дітей вже померли. Досі ми залишаємося лідерами в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, майже 1 % населення України інфіковано ВІЛ.
        У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня офіційно оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. За час, що минув, 1 грудня стало однією із визначних дат, яка щороку відзначається по всьому світу. У цей день поширюється інформація про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія «чуми ХХ-ого», а нині вже і «ХХI-ого століття».
       Зростання пристрасті молодого покоління до наркотичних препаратів, зниження морально-етичних норм в сексуальному житті ще більше обтяжують песимістичний прогноз, оскільки обидва ці фактори здатні різко посилити природний хід епідемічного процесу ВІЛ-інфекції.
       Для всіх без виключення, важливо пам’ятати, що передача ВІЛ здійснюється наступними механізмами: статевим, парентеральним (через кров) та вертикальним (від інфікованої вагітної до дитини). Джерелом ВІЛ-інфекції є інфікована людина, яка знаходиться в будь-якій стадії хвороби, в тому числі, і в період інкубації.
Важливо знати, що особливість ВІЛ-інфекції полягає в тому, що це захворювання може роками не проявлятись жодними клінічними симптомами.
      Зважаючи на те, що пізнє звернення до лікаря значно зменшує вірогідність збереження здоров’я та продовження повноцінного життя людини з ВІЛ, ми радимо кожному, хто мав хоча б найменший ризик інфікуватися – обстежитись на ВІЛ.

 Картинки по запросу 16 днів проти насилля картинкаНайвищою цінністю будь-якої держави, є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпека. Тому стартує  Всеукраїнська акція. 

 

"16 днів проти насильства."  

з 25листопада по 10 грудня

Акція охоплює наступні дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;




  
            Грормадська організація 
           "Ла Страда - Україна"          
    Протидія торгівлі людьми! 
    Протидія насильству в сімї! 
Захист прав дитини!

    

20 листопада

Всесвітній день дитини 


Картинки по запросу картинка день дитини

ООН запропонувала урядам святкувати цей день в будь-який з днів, який кожен з них визнає доцільним. 20 листопада знаменує день, в який Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році — Конвенцію про права дитини.
        Діти як найбільш вразлива частина суспільства гостро переживають наслідки серйозних суспільних проблем: криза сім'ї, бідність, недосконалість механізмів захисту прав і т.д. Абсолютно здоровими народжуються менше третини дітей. Кожна сьома дитина виховується в неповній сім'ї. У соціально несприятливих умовах, не отримуючи необхідного виховання і освіти, проживають 6 млн підлітків. Майже 40% школярів регулярно вживають спиртні напої, 70% з наркоманів — підлітки і молодь. При колосальних масштабах сирітства (у тому числі соціального) характер системної кризи набувають проблеми установ сирітського типу. Фахівці підкреслюють, що соціальна ізоляція, у якій ростуть вихованці дитячих будинків та інтернатів, призводить до того, що у доросле життя вони входять зовсім непідготовленими. Благополучно адаптуватися до життя в суспільстві вдається лише кожному десятому вихідцю з дитячого будинку або інтернату. 40% випускників здійснюють правопорушення і потрапляють у місця позбавлення волі, 10% закінчують життя самогубством. 
     У Всесвітній день дитини проходять численні благодійні акції на користь дітей — їх проводять некомерційні організації, що займаються проблемами дитинства, бізнес-структури: ресторани швидкого обслуговування, агентства нерухомості і т.д., театри, музеї та інші організації та установи. Заклики жертвувати на підтримку дітей знаходять відгук у населення.


16 листопада — Міжнародний день толерантності.Картинки по запросу толерантність плакат


2 коментарі:

  1. 20 березня -міжнародний день щастя
    Дата святкування була обрана не випадково. 20 березня — День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi и сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

    ВідповістиВидалити