пʼятницю, 7 вересня 2018 р.


10 вересня Всесвітній день запобігання суїциду!

   
     Сучасні ритми життя і роботи, а також, мабуть, багато суб'єктивні фактори призводять до того, що в певний момент людина вирішується на злочин — злочин проти свого життя. За статистикою, в середньому, половина випадків насильницької смерті у світі доводиться на самогубства.

     За даними ВООЗ, загальна кількість смертей від суїциду зараз наближається до мільйона на рік. Тенденції такі, що до 2020 року число самогубств, очевидно, зросте в півтора рази.

     Суїцид — це глобальна і трагічна проблема для світової охорони здоров'я. За статистикою, в результаті самогубств у світі помирає стільки ж людей, скільки у результаті воєн і насильницьких убивств, разом узятих.

     За поширеністю випадків суїциду лідирують розвинуті країни. Першість належить країнам Східної Європи. У Японії щорічно кінчають життя самогубством приблизно 30 тисяч осіб. Найменші ж показники — в Латинській Америці та ісламських країнах. По Африці статистичні дані практично відсутні.

  Тому Міжнародна асоціація запобігання самогубств у співпраці з ВООЗ закликають громадськість і влада проводити в цей день заходи та акції щодо зміцнення почуття відповідальності за врятування життя людей, які можуть бути втрачені в результаті суїциду.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар